Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çiftçimiz Üzerinden Oynanan Oyun‏

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

  • Çiftçimiz Üzerinden Oynanan Oyun‏

    Avrasya Stratejik Araþtýrmalar Merkezi'nin (ASAM) yaptýðý araþtýrmaya göre, özel bankalardan alýnan tarým kredilerinin ödenemez boyutlara ulaþtýðý ileri sürüldü.

    Rapora göre, yabancýlara ait özel bankalar, geri dönmeyen kredilere karþýlýk çiftçinin tarlasýný ipotek ederek, tarlalarýn yabancýlarýn eline geçmesini saðlýyor.

    BÜTÇEDEN FAZLA KREDÝ

    Raporda yer alan iddia þöyle: "Yabancý ortaklý veya sahipli 'özel bankalar' tarým kesimine kredi daðýtmak konusunda son aylarda büyük bir gayret içine girdi. Uygun koþullarla açýlan kredilerin çiftçilere çok cazip gelmesi ve tarým arazilerinin ipoteði karþýlýðý kredilendirilmiþ olmasý, kredilerin geri ödenememesi durumunda arazilerin bu bankalarýn, dolayýsýyla yabancýlarýn eline geçmesi gibi bir tehlikeye dönüþmüþtür."

    TMMOB Ziraat Mühendisleri Odasý Baþkaný Gökhan Günaydýn, "Mayýs 2008 sonu itibariyle Türkiye'de 7.4 milyar YTL'lik toplam kullandýrýlan tarýmsal kredi hacmi var. Türkiye'nin tarým bütçesi 5.3 milyar olduðu düþünüldüðünde tarým bütçesinin yüzde 50 fazlasý kadar kredi kullanýldýðýný görülmekte' dedi.

    stratejk boyut
  • Fidanligi sponsor reklami

  • #2
    Cevap: Çiftçimiz Üzerinden Oynanan Oyun‏

    Sn ubeyd malesef memleketimiz üzerinde oynanan oyunlar malumunuz.Yabancýlar malesef bugün sahil kesimlerimizdeki bazý ilçelerde hakimiyeti ele geçirdiler.Öyleki Fethiye,didim gibi yerlerde bugün seçim olsa Ýngiliz belediye Baþkaný olacak.bu sadece bir örnek Ýsrail'in GAP bölgesinden aldýðý arazilere ne diyelim.Unutmayalýmki Filistinde yýllar önce bu þekilde kaybedildi.Yazýk Mustaf Kemel ATATÜRK'ün kemikleri sýzlýyor,nerede aydýn geçinen medyamýz,Hocalarýmýz vekillerimiz.Ýstiklal savaþýnda 11 yýl kalan bir Gazinii torunu olarak üzülüyor ve diyorumki Lanet olsun bu memleketibu hale getirenlere.Ama þunu unutmasýnlarki bu Millet Tarihin en Karanlýk günlerinde bile kendine aydýnlýk yolu bulmuþtur.

    Comment


    • #3
      Cevap: Çiftçimiz Üzerinden Oynanan Oyun‏

      Çiftçimizin bankalarýn eline düþmemeleri için ortak hareket etmeleri ve birlik kurmalarý en önemli yapýlmasý gereken bir iþtir. Birlik olmazsa herkes tek tek banka kapýlarýnda periþan olmalarý kaçýnýlmaz son olacaktýr. Nakit bulamayan çiftçimiz, tarladaki ürüne sulama için mazot bulamazsa kime gidecek?

      Comment


      • #4
        Cevap: Çiftçimiz Üzerinden Oynanan Oyun‏

        Yabancýlar ev alabilir ama eðer geniþ toprak arazileri alýnýyorsa bunda art niyet aramak gerekir. Týpký dediðiniz gibi Filistin topraklarýnýn alýnmasý gibi.

        Comment


        • #5
          Cevap: Çiftçimiz Üzerinden Oynanan Oyun‏

          sn Ubeyd sizi yazýlarýnýzdan takip ediyorum.duyarlý ve þahsiyetli bir kiþiliðiniz var.Adamlar sadece ev almakla kalmýyor.Otel;motel,pansiyon vs.Üstelik en acýklý tarafý daha önce buralarý satan vatandaþlar yanlarýnda garson,komi vs çalýþýyorlar.Benim baþýma geldi.Göremede Fransýzlarýn kiraladaðý yere TÜRK olduðum için giremedim.Ne acýklý deðilmi? GAP bölgesini araþtýrsýlar bakalým,burnumuza kokular geliyor.Uyanýk olmak lazým.Konuyu gündeme getirdiðiniz için teþekkürler.

          Comment

          Working...
          X